Ziđin prevazišao očekivanja

20:03 15. 07. 2021. FoNet | Milica Rilak

BOR - Iako je Ugovorom o strateškom partnerstvu sa Srbijom bilo precizirano da Ziđin u narednih šest godina investira 1,26 milijardi dolara, ukupne investicije u planiranom periodu premašiće taj iznos i dostići 1,9 milijardi dolara, izjavio je generalni direktor Ziđina Đen Siming tokom posete ministarke privrede Anđelke Atanasković Boru.

Atanasković je, kako je saopštilo ministarstvo privrede, posle predstavljanja izveštaja o poslovanju kompanije Srbija Ziđin Koper konstatovala da su rezultati rada odlični i bolji od onih na koje se kompanija obavezala ugovorom sa Vladom Srbije.

"Кompanija Ziđin danas ima preko 5.700 zaposlenih koji u proseku mesečno zarađuju 98.700 dinara, što je izvanredno jer je to 50 odsto više nego republički prosek, a sledeće godine će najverovatnije biti drugi izvoznik bakra u Evropi", izjavila je Atanasković.

Najavila je da će raditi na rešavanju problema sa kojima se kompanija susreće jer je u interesu države da ljudi ostanu da žive i rade u Boru. (kraj) lj/mr/dpv

Share: