"Magma" spasava radnike "Grame"

19:23 17. 08. 2021. FoNet | Jasmina Džabić, Anđelija Stojković

ALEKSINAC - Povodom informacija o dešavanjima u „Grammer system DOO Aleksinac“, Ministarstvo privrede je saopštilo da nema aktivan ugovor o dodeli sredstava podsticaja s tim privrednim društvom. S druge strane, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" sa zabrinutošću prate situaciju u aleksinačkoj kompaniji u kojoj imaju članstvo, "jer posle 90 otkaza ugovora o radu, 'što dobrovoljno, što SMS porukama', do kraja godine sledi otpuštanje još 400 radnika i gašenje kompanije koju je država subvencionisala".

"Gramer" nije obavestio Ministarstvo privrede o odlukama poslovanja, što nije ni bio u obavezi, s obzirom na to da su investicioni projekti uspešno realizovani tokom 2013. i 2015. godine, kao i da je period garantovanog ulaganja i zaposlenosti (monitoring) završen 2016, odosno 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" navode da je pozitivno to što su radnici, mahom radnice, istog dana po dobijanju otkaza dobile ponudu da se zaposle u kompaniji "Magma seetings" iz Odžaka koja se takođe bavi šivenjem presvlaka za automobile i koja je nedavno otvorila pogon u Aleksincu. Dodaje se da je pozitivno i to što su čelni ljudi "Magme" spremni da uposle i 400 radnika koji će ostati bez posla. (kraj) lj/and/nm

Share: