BK ne radi u zemljama sukoba

16:59 09. 03. 2022.

BEOGRAD - Poslovna grupacija BK, kao ni jedna od nаših kompanija, ne rade u zemljama učesnicama sukoba u Ukrajini, saopštio je danas izvršni potpredsednik grupacije Tihomir Simić.

"Tačnije, kompanije koje pripadaju našoj poslovnoj grupaciji su u Ruskoj Federaciji i Republici Ukrajini završile svoj rad i poslovne projekte zaključno sa 2006. godinom, a u Republici Belorusiji 2020. godine", naglasio je Simić, odgovarajući na upite više medija iz regiona i Srbije.

Prema njegovom objašnjenju, "izlazak sa težišnim poslovnim aktivnostima iz navedenih zemalja je bio rezultat planske diversifikacije investiranja i dinamizacije poslovanja u regionu zapadnog Balkana, EU i prostoru Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i zbog internih porodičnih razloga porodice Karić".

Kako je precizirao, "prerana smrt gospodina Sretena Karića, kao jednog od osnivača poslovne grupacije BK, praktično je završila svoje višedecenijsko poslovanje u Ruskoj Federaciji i Republici Ukrajini".

"Prodaja kompanija i tekućih projekata u Republici Belorusiji je izvršena 2019. i 2020. godine inostranim poslovnim partnerima, čime su zaključene sve naše radne aktivnosti u toj zemlji", predočio je Simić.

On je izrazio iskrenu žalost poslovne grupacije BK "zbog nastalih ljudskih žrtava svih strana u ovom sukobu", ali i nadu da je potrebno što pre zaustaviti dalje zaoštravanje krize i produbljivanje neprijateljstva između bratskih naroda.

"Sve u cilju prevazilaženja sadašnjih problema i interesa svih građana tih zemalja i celokupne međunarodne zajednice, radi obezbeđenja trajnog mira, prosperiteta i srećnije budućnosti mladih generacija i naraštaja koji dolaze", precizirao je Simić.

Povodom aktuelnih događanja na prostoru Ukrajine i međunarodnih sankcija Ruskoj Federaciji i Belorusiji, kako je ukazao, "brojni privredni subjekti iz Republike Srbije i regiona, koji su aktivno poslovali sa navedenim zemljama, trpe značajne gubitke koji dovode u pitanje dalji tok njihovog rada sa tim zemljama". (kraj) def

Share: