Kuća za jedan dan

17:34 28. 04. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Austrijska kompanija Vinerberger, koja je ovogodišnji generalni sponzor Međunarodnog sajma građevinarstva u Beogradu, orijentisana je na izuzetno kvalitetne materijale i sisteme za gradnju domova budućnosti, izjavio je danas FoNetu marketing menadžer te kompanije za centralni Balkan, Nikola Isakov.

Kako je objasnio, kompanija Vinerberger je orijentisana na ekološke proizvode, održivu gradnju, energetsku efikasnost i očuvanje životne okoline.

Želimo da doprinesemo "našoj planeti, našem gradu i zemlji time što ćemo našim klijentima, odnosno kupcima, ponuditi rešenja koja su održiva, interesantna i dugotrajna", istakao je Isakov.

On je rekao da je u Hali 2a Beogradskog sajma kompanija Vinerberger, kao proizvođač cigle i crepa, posetiocima predstavila svoju kompletnu ponudu.

"Predstavljamo kompletan portfolio, ne samo glineni crep i glineni termo blok, koji je i do sada bio poznat u javnosti, nego je i naš Semelrok Behaton izuzetnog kvaliteta i stilske lepote prisutan na štandu. To je naša ćerka firma i mi smo izuzetno ponosni na kvalitet tih proizvoda", naglasio je Isakov.

Prema njegovim rečima, na štandu kompanije Vinerberger posetioci sajma mogu da vide i proizvode kompanije Pajplajf, koja je njihova "druga ćerka firma u Srbiji".

"Ponosni smo na činjenicu da možemo da ponudimo rešenja za gradnju doma od poda do krova", precizirao je Isakov i dodao da kupcima u Srbiji "nude proizvode i sisteme od samog Behatona, preko termo blokova, glinenog crepa, fasadne listele, sistema za odvodnjavanje i regulaciju vode, grejanje i hlađenje".

On je rekao da se njihovi proizvodi "izrađuju u potpuno prirodnom procesu i od potpuno prirodnih materijala" i napomenuo da se svi proizvodi Vinerbergera kasnije mogu kvalitetno reciklirati.

Proizvodi kompanije Vinerberger iz fabrike u Kanjiži nosioci su eko znaka, naglasio je Isakov i pozvao građane da posete 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu.

Tu će na štandu Vinerbergera imati priliku da vide kuću koja je sagrađena za samo jedan dan, primenom posebnog sistema zidanja bez maltera, ali uz pomoć "patentiranog drajfiks lepka", rekao je Isakov i ocenio da je to "potpuno novo i jedinstveno na tržištu".

"Isključivo Vinerberger blok, odnosno poroderm blokove, možete zidati tim drajfiks lepkom, ubrzati proces gradnje, biti više orijentisani ka ekologiji, imati kvalitetan i siguran dom koji je energetski efikasan, što je u današnje vreme izuzetno važno", rekao je Isakov.

Kompanija Vinerberger AG, čije je sedište u Beču, svetski lider je u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala i infrastrukturnih rešenja.

Od 2014. godine Vinerbeger je preuzeo kompaniju Tondach, uključujući i fabriku u Kanjiži, posle čega su nastavljeni uspesi na domaćem i regionalnim tržištima. (kraj) zvs//lč

 

Share: