DRI objavio izveštaj o SDPR

14:59 16. 09. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ukupna nabavna vrednost imovine javnog preduzeća Jugoimport - SDPR koja nema iskazanu sadašnju vrednost na dan bilansa stanja iznosi 406.923.000 dinara, jer ranijih godina nije preispitivalo korisni vek upotrebe nematerijalne imovine, navodi se u danas objavljenom izveštaju Državne revizorske institucije (DRI).

Preduzeće nije izvršilo odgovarajuće procene u skladu sa zahtevima Međunarodnog računovodstvenog standarda, jer nije u ranijim godinama preispitivalo korisni vek upotrebe nematerijalne imovine i postrojenja i opreme koja su i dalje u upotrebi, a nemaju iskazanu sadašnju vrednost, navodi se u izveštaju DRI.

Preduzeće nije izvršilo klasifikaciju stalne imovine na obrtnu imovinu u skladu sa članom 19 Pravilnika o kontnom okviru i sadržini računa u kontnom okviru za privredna društva, zadruge i preduzetnike, pa je na taj način preduzeće iskazalo precenjene dugoročne finansijske plasmane i potcenjene kratkoročne finansijske plasmane u iznosu od 6.629.205.000 dinara. (kraj) dar/ivt/dj

Share: