Razmena blizu milijardu evra

23:49 29. 09. 2022. FoNet | Velimir Ilić

STARA PAZOVA - Sa 1.300 privrednih društava i više od 3.000 preduzetnika opština Stara Pazova ostvarila je za sedam meseci ove godine robnu razmenu od skoro milijardu evra, a vodeće mesto po ekonomskim rezultatima među lokalnim samoupravama nastojaće da kruniše dobijanjem statusa grada, rečeno je danas na otvaranju 15. Regionalnog sajma privrede.

Otvarajući sajam, na kome je proizvode i usluge u Кompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi ponudilo više od 100 izlagača, sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vojvodine Aleksandar Sofić ukazao je da opština Stara Pazove ima status prve kategorije razvijenosti lokalne samouprave po parametrima Vlade Srbije, a da iz godine u godinu podiže standarde.

Minimalna zarada je 2012. godine bila 17.000 dinara, sada je 37.000, a očekujemo da će iduće godine premašiti 40.000 dinara, uz konstantno povećanje broja zaposlenih, rekao je Sofić. 

Stopa nezaposlenosti u staropazovačkoj opštini je manja od tri odsto, a na sajmu zapošljavanja, pratećoj manifestaciji ovogodišnje smotre regionalne privrede, 26 privrednih subjekata ponudiće u petak,30.septembra još 777 dodatnih radnih mesta. (kraj) vbr/vip/dpv

Share: