Pravovremeno rešavati izazove

12:44 03. 11. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je održan prvi radni sastanak sa predstavnicima kompanija najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji koji čine oko 90 procenata tržišta Srbije, kao i da je cilj da se u zajedničkoj saradnji pravovremeno rešavaju svi izazovi na tržištu, saopštilo je Ministarstvo.

"Konstatovali smo da i pored energetske krize i rata na istoku Evrope imamo kontinuiranu snabdevenost tržišta, i od izuzetne je važnosti da u okolnostima kada se ceo svet suočava sa krizom globalnog lanca snabdevanja na tržištu stabilizujemo cene, obezbedimo sve proizvode za naše građane i na taj način podržimo srpsku privredu" dodao je Momirović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji - DTL, PTP DIS, Delez Srbija, Mercator S, Univerexport, Lidl, Gomex, Veropoulos, Aroma marketi, Aman, Metro Cash&Carry, Društvo trgovaca Novi Sad, predstavnici Privredne komore Srbije i sektora tržište inspekcije resornog ministarstva. (kraj) vbr/bdr

Share: