Poskupljuje auto osiguranje

13:52 16. 11. 2022. FoNet

BEOGRAD - Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanovića najavio je na otvaranju Srpskih dana osiguranja na Zlatiboru da će u narendom periodu poskupeti auto-osiguranje, podsetivši da je poslednje poskupljenje bilo 2014. godine, saopšteno je danas.

"Prihvatili smo kao industrija osiguranja sugestije Narodne banke Srbije da se potrudimo da zajedno pokušamo da ublažimo efekat inflacije u našoj zemlji. U narednom periodu to poskupljenje predstoji, skočile su isplate šteta, cene rezervnih delova, kao i sve druge cene koje se odnose na našu industriju", rekao je Jovanović.

On je naveo da je osiguranje za razliku od ostalih industrija dosta dobro prošlo u doba pandemije i da je prošle godine ukupna premija bila više od milijardu evra, dodavši je od toga više od 600 miliona evra isplaćeno štete, a da su društva osiguranja akumulirala više od dve milijarde evra, od čega se značajna sredstva ulažu u državne obveznice, dobar deo u poslovne banke, a jedan manji u nekretnine. (kraj) vbr/tj/bdr

Share: