Milijarda dolara investicija

21:32 10. 05. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanta Pauer izjavila je danas da je USAID investirala skoro milijardu dolara u resurse, pomoć razvoju srpske ekonomije, jačanje demokratije i regionalnih integracija i da građani Srbije zaposleni u IT sektoru grade uspešno tržište na polju zabave, kao što su video igre.

Samanta Pauer je nakon posete ICT habu i razgovora sa predstavnicima projekta "Srbija inovira" i IT zajednice rekla da je USAID zahvalan što je povezan sa sektorom inovacija u Srbiji.

O ovom trenutku razvoja srpske tehnološke putanje bi trebalo da se mnogo govori u svetu i možete da računate da ću biti ambasador srpske tehnološke industrije kada se vratim u SAD, u Silicijskoj dolini, ali i širom sveta, izjavila je Samanta Pauer.

Ona je navela da je IT sektor u Srbiji prošle godine narastao za "izvanrednih 45 odsto" i da je prvi put postao najznačajniji izvozni sektor zemlje.

Sve više globalno uspešnih kompanija, kao što su Majkrosoft i Amazon, otvaraju kancelarije u Srbiji, prepoznajući neverovatan talenat ljudi koji ovde žive, rekla je Samant Pauer. (kraj) drp/bdb/bdr

Share: