Podrška preduzetnicima

18:51 01. 11. 2023. FoNet | Leposava Čolić

VRDNIK - Privredna komora Srbije (PKS) i Vlada Srbije uradiće analizu svih programa podrške namenjenih preduzetnicima i porodičnim firmama, kako bi zajedno došli do najboljih rešenja i omogućili im da brže i lakše dođu do subvencija koje daje država, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

Cilj je da mala porodična preduzeća i preduzetnici lakše dođu do neophodnih sredstava za poslovanje i postanu kompanije koje su od preduzetničkog poduhvata prerasle u velike poslovne sisteme, rekao je Čadež na dvodnevnoj konferenciji posvećenoj preduzetništvu „Ja, preduzetnik“, u Vrdniku, navodi se u saopštenju PKS.

"Istraživanja pokazuju da se 75 odsto porodičnih kompanija u Srbiji finansira iz sopstvenih izvora, a osnovni problem za male firme je kako da dođu do sredstava u bankama. Želimo sa ovim preduzećima, na zahtev Kabineta premijerke, da uradimo evaluaciju svih programa pomoći koje država pruža za ovakve kompanije i vidimo šta je ono što može da bude bolje i efikasnije", rekao je Čadež. (kraj) is/lč/mk

Share: