Spremni za zimsku sezonu

15:47 28. 11. 2023. FoNet | Desk

BOR - Kompanija Serbia Zijin Mining ističe danas u saopštenju da je sprovela sve neophodne pripreme za nesmetan rad tokom zime i spremno dočekala prve snežne padavine, naglašavajući da je za celokupnu pripremu zimske sezone do sada izdvojila 66 miliona dinara.

Preduzeće koje upravlja rudnikom sa 1.244 zaposlena, nabavilo je tokom jesenjih dana potrebnu mehanizaciju, kupila agregate i obezbedila opremu, kako bi se rad u rudniku Čukaru Peki, nadomak Bora, tokom zime, bezbedno i nesmetano odvijao, naglašava se u saopštenju.

Kako se precizira, na vreme su kupljene i zamenjene zimske gume na kamionima i putničkim automobilima, obezbeđeno je 50 tona soli za prve snežne padavine i završena kupovina dodatnih mašina za kamion za čišćenje snega.

To će omogućiti posipanje soli i čišćenje saobraćajnica, a time i nesmetano kretanje putevima na području rudnika Čukaru Peki, koje osim zaposlenih, svakodnevno koristi i lokalno stanovništvo iz okolnih borskih sela, piše u saopštenju ove kompanje.

Nabavljena je i ručna mašina za čišćenje snega i alat za čišćenje prilaza objektima i pogonima, dok su za zaposlene obezbeđene i raspodeljene zimske radne uniforme i kupljena dodatna grejna tela za prostorije u kojima radnici borave u toku radnog dana.

Obezbeđeno je 1.500 kompleta zimskih zaštitnih radnih odela i višeslojnih zimskih jakni i 2.300 pari zaštitnih radnih cipela.

Za celokupnu pripremu zimske sezone kompanija je do sada izdvojila 66 miliona dinara. Uz nabavku dodatnih 1.500 kompleta radnih uniformi, u toku je i redovna kupovina rizle za posipanje saobraćajnica na području rudnika Čukaru Peki.

"Verujemo da će broj bezbedno provedenih radnih dana u kompaniji nastaviti da raste, kao i da će Serbia Zijin Mining i tokom zime nastaviti da beleži dobre proizvodne rezultate", navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def/dj

Share: