Bezbednosna kontrola

20:16 21. 01. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je, na zahtev operatera i aerodromskog osoblja, radi obezbeđivanja potrebnih uslova za bezbednost vazduhoplova i putnika iz bezbednosnih razloga zaustavilo pasošku kontrolu na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, saopštio je večeras MUP.

Prema saopštenju Ministarstva, "usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu 'Nikola Tesla' u Beogradu, danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja sa drugim putnicima koji nameravaju da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama", koji su prethodno prošli personalnu kontrolu i proveru prtljaga.

"Zbog ove situacije, a radi obezbeđivanja potrebnih uslova za bezbednost vazduhoplova i putnika, zahtevi operatera i aerodromskog osoblja Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su da se zaustavi dalja pasoška kontrola na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu", dok se ne isprazni tranzitna zona i ne ponovi bezbednosni pregled svih osobe koje se nalaze u toj zoni, navodi MUP, ističući da - po Zakonu o vazdušnom saobraćaju - taj pregled inače obavlja osoblje operatera Aerodroma "Nikola Tesla". (kraj) vip/bdr

Share: