Samo okvirno za Generalštab

19:36 16. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministar građevinarstva Srbije Goran Vesić izjavio je danas da još nisu dogovoreni finansijski detalji i detalji zakupa za revitalizaciju kompleksa bivšeg Sekretarijata odbrane, odnosno zgrade Generalštaba u Kneza Miloša, srušenog u NATO bombardovanju.

Vesić je u razgovoru za Insajder naveo da je Vlada Srbija sklopila samo okvirni ugovor sa stranim partnerom, na osnovu kojeg ima pravo da počne da radi projekat, a tek na kraju tog procesa sledi komercijalni ugovor.

"Još uvek nismo ništa izgubili, zbog toga bih hteo da razjasnim šta sadrži ugovor koji sam juče u ime Vlade Srbije potpisao. To je inače okvirni ugovor kojim smo mi juče kao Vlada izabrali partnera, to je američka kompanija koja je naš su-potpisnik i taj partner sada na osnovu tog ugovora ima prava da počne da radi projekat, da komunicira sa nadležnim institucijama Republike Srbije, kao što su zavodi, kako oni koji su za zaštitu, tako i oni koji se bave urbanizmom, da priprema projekat, da raspiše konkurs, međunarodni konkurs za memorijalni centar za žrtve NATO agresije, da se u međuvremenu taj projekat proglasi projektom od nacionalnog značaja i tek tada iz toga sledi komercijalni ugovor koji treba da bude potpisan, u okviru kog će biti svi ti detalji o kojima ste govorili", naveo je Vesić. (kraj) vem/mk

Share: