Ugovori vredni 21 milion evra

10:50 19. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Portal javnih nabavki objavio je da je do sada, na ime na ime raznih nabavki usluga za projekat EXPO 2027, zaključeno osam ugovora i još tri okvirna sporazuma, čija je vrednost je oko 2,5 milijardi dinara, što je oko 21 milion evra, prenosi danas N1.

Vrednost do sada zaključenih osam ugovora na ime nabavke raznih usluga – od advokatskih, preko savetodavnih, računovodstvenih, pa do usluga izrade tehničke dokumentacije za izgradnju stambenog kompleksa u okviru kompleksa EXPO 2027, iznosi više od 687,6 miliona dinara (sa PDV), pokazuju podaci Portala javnih nabavki.

Najvredniji ugovor, do sada zaključen, odnosi se upravo na pomenutu izradu tehničke dokumentacije sa izradom kataloga i projekta opremanja stanova stambenog kompleksa.

Reč je o iznosu od 509,88 miliona dinara sa PDV i taj posao dobila je grupa ponuđača – konzorcijum koji čine BBD Engineering, ZAP, SPB biro, TECHNOSECTOR, CMD CONS Engineering, Novius, Konsalp i Beo potez.

Kako je pisala Nova ekonomija, taj konzorcijum izradiće tehničku dokumentaciju, kataloge, 3D modele i projekte opremanja stambenog kompleksa u Surčinu, koji će se protezati na više parcela, ukupne površine preko devet hektara. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: