Svet

Srbija

Reels

Užasna retorika

Retorika medija koji su pod kontrolom vladajuće stranke podseća na retoriku devedesetih godina, a stavljanje mete na čelo nezavisnim novinarima traje dugo i ta situacija se samo zahuktava, izjavio je FoNetu evropski dopisnik televizije N1 Nikole Radišića.
Vidi sve
Besramni napadi
Mediji u Srbiji nisu u nadležnosti Evropske unije (EU), ali Srbija neće postati članica dok ne uredi medijsku situaciju, izjavio je FoNetu evropski dopisnik televizije N1, novinar Nikola Radišić i naglasio da sloboda medija i govora ostaju jedan od ključnih uslova evrointegracija.
/
Otpor ili ćutanje
Otpor ili ćutanje
Mnogo ljudi u Srbiji je ucenjeno, tako da im je ostavljen izbor da ćute i rade šta im se kaže kako bi mogli da ostvare svoja osnovna prava ili da se odupru i snose posledice zbog toga, rekao je FoNetu glumac Ammar Mešić i objasnio da je zato i odlučio da se suprotstavi i napusti zemlju.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 15. do 21 aprila 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
Ne smemo biti izolovani
Ne smemo biti izolovani
Naši parlamentarci transferišu način govora iz Skupštine Srbije u Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope, izjavila je u intervjuu FoNetu Nataša Vučković iz Centra za demokratiju, koja se nada da Beograd neće doneti pogrešnu odluku o izlasku iz SE, u slučaju prijema Kosova, jer bi time bila stavljena tačka na evropske integracije.
/