Svet

Srbija

Reels

Izgraditi sve ispočetka

Biće potrebni dugačak vremenski period i ozbiljna posvećenost i rešenost da se saniraju posledice i da se sve izgradi ispočetka uključujući i medije, izjava za FoNet novinarke Mie Bjelogrlić.
Vidi sve
Obesmišljavanje medija
Obesmišljavanje medija
Položaj žena u medijima možda je bolji nego u nekim drugim sferama, ali su na mestima odluka i dalje uglavnom muškarci, izjavila je FoNetu novinarka televizije N1 Mia Bjelogrlić i naglasila da u domaćim medijima postoji veliki broj novinarki i urednica koje su uspešne i cenjene.
/
Problemi duginih porodica
Problemi duginih porodica
Dugine ili LGBT porodice nisu pravno vidljive u Srbiji, izjavila je FoNetu predstavnica organizacije Labris Aleksandra Gavrilović, dodajući da je ona, prema srpskim zakonima, samohrana majka, bez obzira na to što u zajednici sa svojom partnerkom ima troje dece.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 27. februara do 4. marta 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
Samovlasti nema mesta
Samovlasti nema mesta
U izveštaju ODIHR jasno stoje naznake o neregularnostima koje su nezamislive u fer i slobodnim izbornim sistemima, izjavio je u intervjuu FoNetu stručnjak za ljudska prava i bezbednost Saša Janković i ocenio da se politici stabilokratije nazire kraj, iako Zapad još nije spreman da probuši balon odnosa sa zvaničnim Beogradom.
/