Izbori 2024

Od mračenja nema sreće

14:11 29. 05. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" Aleksandar Šapić izjavio je FoNetu da očekuje da građani glasaju po svojoj savesti i predvideo da će na izborima zakazanim za 2. jun građani Beograda dobiti upravu kakvu zaslužuju, uveren da će se, posle izbora, Beograd vratiti normalnom životu.

On je u predizbornoj izjavi ocenio da se nada da će, posle izbora, nastaviti sve što je započeo u prethodno mandatu.

Šapić je istakao da za 14 godina, koliko se bavi politikom, nikad nikoga nije pozivao, ni "pritiskao" da glasa za njega ili za opciju koju predstavlja.

Govoreći o postizbornim koalicijama, Šapić je istakao da su dobrodošli oni koji žele da vode Grad i da ga učine boljim i kvalitetnijim za život, zajedno listom koju predstavlja.

Šapić je poručio da neće pregovarati sa onima koji zvanično imaju stavove suprotne nacionalnom interesu države Srbije.Kako je objasnio, "to su oni koji nemaju problem i smatraju da treba da se odreknemo jednog dela svoje teritorije i smatraju da treba sami sebe da proglasimo genocidnim i da nismo ni trebali da čekamo ono što se desilo pre nekoliko dana".

Prema njegovim rečima, posle izbora neće razgovarati o udruživanju ni sa onima koji bi na Stari dvor i Skupštinu grada, pored zastave Srbije, zakačili šarenu zastavu duginih boja i onima koji bi da nas "uvuku u sukob sa proverenim prijateljima iz Kine i pravoslavnom braćom iz Rusije"

"Ne može ni šarena zastava, niti bilo čija druga zastava da bude jednaka srpskoj i beogradskoj zastavi. Dok ja tamo budem sedeo, to se neće vijoriti na Starom dvoru, a oni su rekli da hoće kada oni dođu", rekao je Šapić.

On misli da su sve to primarni i mnogo važniji razlozi da se ne ulazi u koaliciju sa takvima, nego ideje o rešavanju uređenja ulica i komunalnih problema.

"Svi drugi su dobrodošli, ali nikoga moliti nećemo", obrazložio je Šapić.

Upitan da li je zadovoljan izbornim uslovima, Šapić je odgovorio da mnoge stvari, da se on pita, ne bi izgledale onako kako izgledaju proteklih par meseci.

Prihvatio sam način koji su država i Vlada odabrali i pregovarali, rekao je on i ocenio da je "eskalacija toga bila promena zakona retroaktivno i to je bilo, kažu, deo političkog dogovora".

Prema njegovom mišljenju, i nakon promene zakona opozicija nije bila zadovoljna i nisu bili sposobni "da ga oni primene sami, da li zbog neznanja ili nečeg drugog".

Obraćajući se biračima, Šapić je rekao da im želi da su živi i zdravi i da udahnu malo više optimizma, jer "od mračenja nema sreće"

"Ko god bio sutra na vlasti, ko god bude vodio ovu državu i ovaj grad, mislim da je ovaj narod kroz vekove, a posebno u poslednjem veku mnogo propatio i da zato treba da se okrenemo sami sebi i da budemo pozitivni i podržavamo jedni druge, bez obzira na različitosti", zaključio je Šapić. (kraj) zvs/sv/dj

Share: