Izbori 2024

Moguć dogovor sa opozicijom

14:51 29. 05. 2024. FONET | Katarina Tomović

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda liste “1 od 5 miliona - Beogradski front - Ritam grada” Dušan Teodosijević rekao je FoNetu da postizborna koalicija sa sadašnjom gradskom vlašću definitivno nije moguća, ali da su otvoreni za dogovore sa opozicionim listama.

“Tokom cele kampanje smo i pozivali da sednemo zajedno za sto da pričamo, tako da će taj poziv važiti i nakon 2. juna za sve opozicione liste”, naveo je Teodosijević u predizbornoj izjavi.

Teodosijević je ocenio da izborni uslovi nisu na sjajnom nivou, te da su mediji potpuno zatvoreni za listu koju predvodi.

Uprkos tome, kako kaže, uspeli su da se izbore i zahvaljujući svojim aktivistima obiđu gotovo sve beogradske opštine i pričaju sa građanima o njihovim problemima.

“Nemamo skupe TV reklame, nemamo bilborde, nemamo radio-reklame, ali imamo naš skromniji ‘ritmomobil’, koji je jedan pokretni bilbord koji svakodnevno pređe skoro 200 kilometara po Beogradu i već smo postali po tome prepoznatljivi ljudima”, kazao je Teodosijević.

Naglasio je da očekuje da će izborni rezultat njegove liste biti iznad cenzusa.

Govoreći o programu liste koju predvodi, Teodosijević je rekao da Beograd ima mnogo problema koje je potrebno rešavati korenito.

Naveo je da je potrebno rešiti velike fiinansijske probleme u budžetu Grada Beograda, kao i problem saobraćaja, parking mesta i urbanistički haos.

“Generalno, Beograd treba da preuzmu mladi ljudi koji će na domaćinski način voditi njegovo poslovanje u interesu svih građana”, istakao je Teodosijević. Teodosijević je poručio biračima da daju šansu mladim ljudima, koji su prvi put u politici i nemaju “afere iz prošlog vremena koji im stoje iza vratom”.

“Poruka za birače, pogotovo za one koji su neopredeljeni i koji ne znaju za koga će glasati, jeste da mi predstavljamo jedan novi put i inovativna rešenja za Beograd, što se ogleda u naših 40 tačaka, koje sadrži naš program”, naglasio je Teodosijević.

Teodosijević je pozvao birače da izađu 2. juna na ponovljene beogradske izbore i daju podršku listi broj 5, kako bi "Beograd učinili svima boljim”. (kraj) vem/kt/dj

Share: