Izbori 2022

Na frontu s radnicima

15:20 26. 03. 2022. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Predstavnici Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i predstavnici liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije" potpisali su danas u hotelu "Moskva" u Beogradu Sporazum kojim se ta lista obavezuje da će po promeni vlasti i preuzimanju odgovornosti izmeniti Zakon o radu.

Predsednik "Sloge" Željko Veselinović je rekao da od te liste zavisi da li će Zakon biti izmenjen i naveo da predstavnike drugih lista "Sloga" nije zvala na današnji skup jer se nisu odazvali prethodnim pozivima na razgovore.

Predsednički kandidat Zdravko Ponoš, koga je Veselinović najavio kao "čoveka koji će potpisati Zakon o radu", naveo je da je "Sloga" izgradila odličnu infrastrukturu, da ih "ima svuda" i da su izgradili dobre odnose sa najbrojnijom opozicionom grupacijom, dodajući da su "na istom smo frontu".

Ponoš je rekao da  je sadašnji Zakon o radu usmeren na to da se ljudi žrtvuju za državu i budžet, da država bude moćna kako bi vlast mogla da bude slavljena, umesto da prosperitet države bude u funkciji zadovoljstva građana.

Rekao je da vlast ne razume državu i da postavlja stvari tako da nekome u državi bude dobro, jer je doživljavaju kao privatno vlasništvo i odnose sa svetom koriste da bi ostali na vlasti.

"Oni uznemiravaju svet svojim neodmerenim izjavama, ne šalju poruke mira i tolerancije nego provociraju", rekao je Ponoš i zaključio da je cilj vlasti "nemir i nestabilnost". (kraj) bdb/vbr/dpv

Share: