Budžet blago uvećan

16:46 04. 12. 2020. FoNet | Vera Barišić

Čačak - Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas u Čačku da i pored teške situacije zbog pandemije budžet za kulturu neće biti umanjen, već blago uvećan, kao i da će se više ulagati u programe, kao što su "Gradovi u fokusu".

Maja Gojković je posle obilaska Umetničke galerije "Nadežda Petrović" rekla da je Čačak veoma aktivan na polju kulture, da postoji dobra saradnja i na institucionalnom i programskom nivou, kao i da se ta galerija odazvala na poziv Uneska da se obeleže godišnjice rođenja eminentnih ličnosti iz oblasti kulture u periodu 2022-2023, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je pohvalila Čačak jer je jedini grad koji se javio na poziv Ministarstva i prijavio svoj program za obeležavanje godišnjice 150 godina od rođenja Nadežde Petrović.

Maja Gojković je najavila da su u toku pripreme za buduću prestonicu kulture Srbije, što je nova kategorija i sa tim pripremama trebalo bi da krene sledeće godine, a onda bi bilo omogućeno gradovima da učestvuju u njemu. (kraj) vbr/dpv

Share: