Neli Mihajlović "Ljubinka Bobić"

22:27 15. 04. 2021. FoNet

BEOGRAD - Bijenalna glumačka Nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije - "Ljubinka Bobić" za 2019. godinu uručena je večeras prvakinji Drame Narodnog pozorišta Neli Mihailović, saopštilo je Narodno pozorište u Beogradu.

Na svečanosti održanoj na Velikoj sceni posle izvođenja predstave "Balkanski špijun" po tekstu Dušana Kovačevića, Neli Mihajlović je priznanje za ulogu Danice uručila predsednica žirija Dragana Varagić.  

U obrazloženju žirija ocenjeno je da Nela Mihailović u svoje tkanje lika Danice "upakovala optimizam, vitalnost, empatiju i neupitnu ljubav prema ljudima".

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić izjavila je da se duboko klanja Neli Mihajlović "što je uspela da u sebi sačuva dobro, etiku, moral, poštenje". 

"Kažu da se veličina i vrednost nagrade ogleda, pre svega, u imenu te nagrade. Ljubinku su zvali kraljica smeha, a smeh je lekovita hrana za srce i dušu. Ako sam vam večeras svojom igrom podarila makar zalogaj te hrane, onda sam ja zaista srećna", zahvalila se laureatkinja.Nagrada "Ljubinka Bobić" ustanovljena je 2005. godine u znak sećanja na glumicu znamenitu po sposobnosti da ulogu oplemeni uzbudljivim detaljima, da igri obezbedi elemente novog na planu pokreta, mimike i dikcije, na polju komičkog i komedije uopšte.

Dodeljuje se svake druge godine i sastoji se od plakete u bronzi sa likom Ljubinke Bobić, unikatne diplome na pergamentu i novčanog iznosa. 

Nela Mihajlović je za ulogu Danice u "Balkanskom špijunu" od 1. oktobra 2018. godine osvojila ukupno sedam nagrada. (kraj) dep

 

Share: