Kultura

Mik Džeger za Radio 202

Postkarantinska himna

27. 04. 2021. 21:01 | FoNet | Jasmina Džabić

LONDON - Jedan od najznačajnijih rok muzičara svih vremena Mik Džeger nedavno je objavio novu pesmu pod nazivom "Eazy Sleazy", koja je posvećena osećanjima i dešavanjima tokom zaključavanja Velike Britanije zbog pandemije, a u ekskluzivnom intervjuu za Radio 202 rekao je da je u pitanju oslobađanje uma od toga i prelazak u optimističnije stanje.

Mik Džeger pesmu nije uradio sa svojim čuvenim "Rolingstonsima", nego u saradnji sa Dejvom Grolom iz benda "Fu fajters".

"Završio sam je pre samo tri nedelje. U pitanju je oslobađanje uma od svih tih stvari i prelazak u optimističnije stanje. Ima tu u strofama i onog pomalo lošeg iz iskustva u lokdaunu, ali ima i nade u refrenu da možemo da izađemo iz svega toga", poručio je Mik Džeger.

On je u stihovima nove numere naređeo mnoge situacija iz karantinskog života i rada.

"Časovi sambe, pa virtualne premijere... Svašta moraš da radiš. Gledaš lepe devojke pod lepim maskama, pratiš grafikone koliko je ljudi vakcinisano, koliko je obolelih i sve to... Pa, lažni aplauzi na fudbalskim utakmicama. Pogledaj moje knjige: to je stih o svima onima koji na Zum pozivima obavezno sede ispred svojih polica s knjigama, da iza sebe imaju nešto intelektualno, a ne neko smeće. I da, mislim da je pesma dobra. Uradio sam je u jednom dahu", zadovoljno je konstatovao Džeger. (kraj) lj/dpv

Share: