Povezivanje u kulturi

13:05 10. 06. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

LJUBLJANA - Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas u Ljubljani sa direktorkom Foruma slovenskih kultura Andreom Rihter, a na sastanku je istaknuto da je zajednički cilj povezivanje i saradnja u oblasti kulture zemalja članica Foruma kako bi kultura sa slovenskog prostora bila prepoznatljivija i vidljivija.

Gojković, koja je predsevajuća Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura, u novom sedištu Foruma u Ljubljani, razgovarala je sa Rihter o daljem radu Foruma i značaju intenziviranja saradnje i aktivnosti svih zemalja članica na očuvanju zaštite kulturne baštine i promovisanja kulture i savremenog stvaralaštva zemalja slovenskog govornog područja, saopšteno je iz MInistarstva kulture.

Gojković i Rihter su razgovarale o aktivnosti na izradi Strateškog plana za 2022-2027. godine, što će doprineti promociji međukulturnog dijaloga slovenskih kultura, jačanju uzajamnog razumevanja i saradnje, negovanja kulturne raznolikosti i poboljšanja vidljivost Foruma. (kraj) lj/dj

Share: