Sjaj Brajanovih zvezda

21:45 30. 06. 2021. FoNet | Dejan Jeremić

ZRENJANIN - Izložba fotografija "Pod sjajem zvezda" kultnog rok fotografa Brajana Rašića otvorena je večeras u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu, kao deo manifestacije "Nedelja kulture“.

"Manifestacije su se vratile u naš grad. Zrenjanin je na kulturnoj mapi Srbije u centru pažnje, što dokazuje večerašnji događaj. Sa nama je svetski priznat fotograf", rekao je na otvaranju gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

"Velika je čast imati izložbu u velikoj imstituciji kao što je Muzej Zrenjanina. Videćete, prosidite. Hvala gradu Zrenjaninu, hvala svima koji su je upriličili. Dobrodošli na izložbu. Juriš!", poručio je autor izložbe.

Više od stotinu fotografija na kojima su muzičke zvezde koje je Rašić fotografisao prethodne četiri decenije, čine postavku njegove prve retrospektive priređene na području bivše Jugoslavije.

Rašićev višedecenijski opus predstavlja istoriju čitavog jednog civilizacijskog fenomena – rokenrola. Bio je svedok slave, energije, ekstaze, poraza, pobeda, uspona i padova stotina muzičkih grupa i izvođača iz celog sveta na više od 8.000 koncerata. (kraj) zvs/dj/dpv

Share: