Uskoro premijera filma "Toma"

12:51 12. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Film "Toma"Dragana Bjelogrlića prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čija priča prati uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji Tome Zdravkovića.

Kako su nastale “Dotako sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih - opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Glavne uloge igraju Milan Marić i Tamara Dragičević.a osim njih u filmu igraju i Petar Benčina, Milana Kolaka, Sanja Marković, Andrija Kuzmanović, Milena Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Na romantičnoj drami koja je snimana skoro šest meseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi, koje su predvodili izvršna producentkinja Nataša Višić, koreditelj Zoran Lisinac, direktor fotografije Goran Volarević, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković i kostimograf Boris Čakširan.

Svetska premijera filma biće na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok će već sutradan 21. avgusta otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu. (kraj) dep

Share: