Saučešća povodom smrti Tasovca

23:52 29. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Najviši državni funkcioneri i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država uputili su telegrame saučešća povodom iznenadne smrti direktora Beogradske filharmonije i bivšeg ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca (56), koji je preminuo večeras u Beogradu, navodeći da je ostavio izuzetan trag na kulturnoj sceni Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je izuzetno pogođen vešću o smrti "sjajnog pijaniste i umetnika, a pre svega izuzetnog čoveka, iskrenog prijatelja i saborca".

Ivan je posvetio život najvećim ljudskim vrednostima - umetnosti i ljubavi prema otadžbini, koju je na svoj sofisticirani i jedinstveni način iskazivao muzikom, nepresušnom energijom i kreativnošću po kojoj će ostati upamćen u najvišim umetničkim i intelektualnim krugovima, istakao je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbije.av.

"Potresla me je vest o preranoj smrti Ivana Tasovca, čoveka koji je zadužio srpsku kulturu i sve nas koji smo imali zadovoljstvo da sa njim radimo i privilegiju da budemo prijatelji. Ivanova energija bila je nezapamćena na našoj kulturnoj sceni, bio je neumorni lider ne samo Beogradske filharmonije kojoj je posvetio svoj život, već i cele kulturne scene Beograda i Srbije", naveo je, uz ostalo, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

Potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Ivana Tasovca, u kojem je navela da su njegova specifična ličnost, harizmatičnost i jedinstvenost ostavili veliki trag na umetničkoj sceni Srbije. 

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država izrazila je žaljenje zbog odlaska dugogodišnjeg saradnika i partnera.

"Rastužila nas je vest o iznenadnoj i preranoj smrti jednog od naših dugogodišnjih saradnika i partnera, čoveka sa kojim smo u velikoj meri doprineli razvoju Beogradske filharmonije i kulture u Srbiji uopšte. Počivaj u miru Ivane", objavljeno je na tviter nalogu ambasade. (kraj) is/dep

Share: