Plamen džeza

11:53 26. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Tradicionalni, 37. Beogradski džez festival, pod sloganom „Džez plamen“/ „Jazz Flame“ biće održan u.Domu omladine Beograda od 26. do 31. oktobra 2021. saopštili su organizatori.

Ove godine od 26. do 31. oktobra održava se 37. Beogradski džez festival, kojim se istovremeno navršava pola veka od rođenja manifestacije, 1971. godine.

Festival će, zbog obeležavanja velikog jubileja, u punom formatu trajati šest dana, a biće održan i jedan „plus“ koncert u Domu omladine – ukupno nedelju dana najboljeg savremenog džeza iz celog sveta u Srbiji! 

U salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupiće 25 sastava, sa preko 100 muzičara iz 18 zemalja, sa tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih mladih autora sa srpske džez scene – onih koji predstavljaju našu budućnost.

Slogan festivala je „Džez plamen“/„Jazz Flame“, u skladu sa jedinstvenom godišnjicom, retkom i u sredinama sa većom džez tradicijom od naše.

Uprkos poznatim okolnostima, BDŽF nije ni prošle godine izgubio korak i održan je uživo kao jedan od retkih džez festivala u Evropi koji se odvažio to da učini.

Ograničen broj vaučera za komplete ulaznica (komplet obuhvata sve koncerte u glavnom programu festivala, ukupno 13 koncerata) 37. Beogradskog džez festivala, kao i pojedinačne ulaznice se mogu nabaviti na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, kao i onlajn kupovinom. (kraj) dep

Share: