Vizualizator 2021

15:15 11. 11. 2021. FoNet

BEOGRAD - Deveti Festival fotografije „Vizualizator“ biće održan od 18. novembra do 10. decembra na više lokacija u Beogradu, najavili su organizatori

Ove godine festival okuplja umetnike, autentične, nagrađivane fotografe iz Italije, Austrije, Norveške, Srbije i Belgije.

Festival će 18. novembra u UK Parobord otvoriti izložba članice upravnog odbora prestižne fotografske Agencije VII Linde Bournane Engelberth „Wind, sand and stars“, a već narednog dana publici će u Galeriji Nikole Radošević svoje intrigantne radove predstaviti Ursula Rok sa izložbom “Palms and penguins“. 

Vizualizator je prvi festival fotografije u Srbiji pokrenut 2013. godine. Izlaže isključivo profesionalnu fotografiju.

Održava se svake godine u novembru, na više lokacija u Beogradu. Vizualizator otvara izložbe fotografija autora iz celog sveta, aktivira publiku i stručnu javnost kroz tribine, radionice, prezentacije portfolia, filmova, promocije fotografskih knjiga.

Cilj festivala je da obezbedi povezivanje publike sa profesionalnim fotografima, kulturnim ustanovama, razvije kritičko mišljenje i vizuelnu pismenost . Radi na edukaciji publike, razumevanju fotografije kao medija, fotografskih simbola i poruka.

Publika će imati priliku da se upozna sa jednim od njihovih najintrigantnijih projekata – izložbom fotografija “RHOME”, koja predstavlja putovanje kroz višestruki mikrokosmos Rima, daleko od stereotipne i turističke slike. Ovaj projekat italijanskog dua otkriva najintimnije i iznenađujuće strane grada: ljude, mesta i situacije koji čine gusto vezivno tkivo ovog grada. (kraj) dep

Share: