Ko je disident?

12:39 12. 12. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS) Jelena Trivan pita da, ako svi samoprozvani disidenti imaju po nekoliko filmova koje je podržala država, ko ih onda cenzuriše.

Kako kaže, trenutno filmove imaju i Ognjen Glavonjić, Darko Bajić i producentska kuća Srdana Golubovića i svi koji su se oglašavali ovih dana.

Na pitanje "Novosti" kako gleda na to što su je filmski poslenici proglasili za najvećeg cenzora, Trivan je rekla da je to nepristojni, "uobičajeni sitnosopstvenički napad iza kojeg stoje privatni interesi i politička agenda"

" Goran Marković je snimio nedavno film od državnih sredstava. Srđan Dragojević je dobio dva filma za tri meseca, ali je nezadovoljan jer nije i treći. Goran Marković aplicira na konkurs za eminentne reditelje s filmom koji je prethodno odbila komisija u kojoj su bili Golubović i Bajić, pa je pitanje jesu li i oni cenzori", pita Trivan.

Na pitanje "Novosti" kako gleda na to što su je filmski poslenici proglasili za najvećeg cenzora, Jelena Trivan smatra da je to nepristojni, "uobičajeni sitnosopstvenički napad iza kojeg stoje privatni interesi i politička agenda". (kraj) dar/ivt/nm

Share: