Dodatne karte za pretpremijeru

13:41 24. 02. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Zbog velikog interesovanja publike u prodaju su puštene dodatne karte za dugoočekivani film "Mrak" u režiji Dušana Milića, koji će imati srpsku pretpremijeru 26. februara u okviru glavnog takmičarskog programa jubilarnog FEST.

Radnja drame/psihološkog trilera "Mrak" inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji, a film obrađuje životnu i potresnu priču koja je ispričana kroz vizuru devojčice Milice koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom, saopštila je produkcijska kuća.

Film "Mrak" je srpsko-dansko-bugarsko-italijansko-grčka koprodukcija, složena filmska priča o teškom životu Srba na Kosovu i Metohiji u kojoj glavne uloge tumače Slavko Štimac i sve popularnija danska glumica srpskog porekla Danica Ćurčić.

Ostale uloge su poverene Mioni Ilov, Flaviu Parenti, Ivanu Zerbinati, Nikoli Kent, Darrenu Pettie, Nikoli Rakočević, Slaviši Čurović, Slađani Bukejlović.

Autorsku ekipu filma čine scenarista i reditelj Dušan Milić, direktor fotografije Kiril Prodanov, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Lidija Jovanović, montažer Yanis Chalkiadakis i kompozitor Kristian Eidnes Andersen, navodi se u saopštenju. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: