Džoni Dep i "Minamata" na pragu nagrade

11:24 01. 03. 2022. FoNet

BEOGRAD - Film "Minamata", sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na Twitter-u, koju Akademija zvanično uvodi od ovogodišnje dodele Oskara

Ostvarenje reditelja Endrua Levitasa rađeno je u koprodukciji kompanija Samuel Goldwyn Films i Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, osnivača kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji. Segmenti ovog filma snimani su u Beogradu tokom 2019, a Minamata je premijerno prikazana u našoj zemlji na FEST-u 2021. godine.

Posebna kategorija po imenu „Fan Favourite Award“, omogućiće publici širom sveta da do 3. marta glasa za svoj omiljeni film, koristeći hešteg #OscarsFanFavorite na društvenoj mreži Twitter ili putem stranice OscarsFanFavorite.com, a dnevno je moguće glasati do 20 puta.

Film "Minamata" zasnovan je na istinitoj priči i istoimenoj knjizi Ejlin Mioko Smit i Judžina Smita. Radnja se odvija 1971. godine, kada Judžin Smit, proslavljeni fotoreporter čiji lik tumači Džoni Dep, dobija zadatak da otputuje u japanski grad Minamatu, mesto opustošeno trovanjem živom.

Kako bi otkrio istinu i razotkrio hemijsku kompaniju odgovornu za katastrofu, on koristi moćne fotografije, kako bi šira javnost saznala o Minamati. (kraj) dep/dj

Share: