Pet godina Muzikona

12:29 10. 05. 2022. FoNet

BEOGRAD - Kamerni orkestar Muzikon 14. maja počinje 5. koncertnu sezonu, a jubilej orkestra biće obeležen promocijom stvaralaštva domaćih autora i izvođenju osam premijera tokom 2022. godine

Muzikon će nastaviti sa svim dosadašnjim aktivnostima koje su usmerene na razvoj muzičke izvrsnosti, međunarodne saradnje promocije muzike na neformalan način i afirmisanja mladih umetnika iz Srbije i inostranstva.

Prvi koncert u okviru koncertne sezone Muzikon orkestra biće održan 14. maja u Zadužbini Ilije M. Kolarca u 20 časova.

Na koncertu će se izvesti tri premijerna dela domaćih autora; koncert za dva klavira i orkestar, Igora Andrića, kompozicija Two pieces, Ante Grgina i svita za gudački orkestar Out of focus, Vladimira Nikolova.

Solisti na koncertu će biti VooDoo klavirski duo, odnosno mladi i uspešni pijanisti Vuk Božilović I Dušan Grozdanović, kao i klarinetista i profesor Ante Grgin, koji će izvesti svoju kompoziciju. Ideja ovog koncerta je da spoji stvaralaštvo različitih generacija kompozitora i izvođača i da kroz spoj mladosti i iskustva publici pruži nesvakidašnje iskustvo u percepciji koncerta.

Različiti uticaji, odrastanje i životno iskustvo kompozitora i izvođača predstaviće jednu zaokruženu celinu stvaralaštva na muzičkoj sceni Srbije koja će posetiocima pružiti priliku da uživaju u lepoti novih kompozicija. 

Karte za koncert mogu da se kupe na biletarnici Kolarca i u okviru prodajne mreže tickets.rs (kraj) dep/dj

Share: