Letnji bioskop

13:56 14. 07. 2022. FoNet | Milica Nešić

BEOGRAD - A1 Kinoteka letnji bioskop otvara svoja vrata publici od sredine jula do kraja avgusta svake večeri od 21.00, a gledaoci će imati priliku da pod otvorenim nebom pogledaju 48 filmova strane i domaće produkcije u prostoru krovne terase Doma Vojske Srbije u centru Beograda, saopštava danas A1.

A1 kinoteka realizuje se u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije.

Pored stranih filmskih autora Čarlija Čaplina, Federika Felinija, Paola Sorentina, Dejvida Linča, Vudija Alena, Romana Polanskog, Kšištofa Kišlovskog, Tomasa Vinterberga i drugih, publika će moći da pogleda i 10 domaćih digitalno restaurisanih filmova iz projekta A1 Kinoteka.

„Drago mi je da filmskoj publici možemo da ponudimo jedno novo mesto za kvalitetnu letnju zabavu. Radujemo se nastavku saradnje sa Jugoslovenskom kinotekom na našem zajedničkom projektu A1 Kinoteka, a Domu Vojske Srbije se zahvaljujemo na sjajnoj saradnji zahvaljujući kojoj je u Beogradu ponovo oživeo ovaj jedinstveni prostor“, izjavio je Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija.

Prikazaće se neki od kultnih naslove domaće kinematografije, koji su digitalno restaurisani u okviru projekta A1 Kinoteka poput „Ljubav i moda“, „Maratonci trče počasni krug“ „Nacionalna klasa“, „Davitelj protiv davitelja“, „Varljivo leto ’68“, „Bal na vodi“, „Majstori, majstori“, „Lepota poroka“, „Leto je krivo za sve“, a planirana je i jedna premijera u okviru projekta.

Karte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20:00 do 21:00, po ceni od 300 dinara.

Za besplatne projekcije filmova, u okviru projekta A1 Kinoteka, karte se mogu preuzimati sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije, a broj ulaznica ograničen je na 120 mesta po projekciji. (kraj) dar/nm

Share: