INFANT otvara Gospođica Julija

09:46 15. 08. 2022. FoNet | Vera Barišić

NOVI SAD - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra - INFANT biće održan od 10. do 13. septembra u Novom Sadu, a otvoriće ga predstava bečkog teatra Burg "Gospođica Julija" u režiji Mateje Koležnik.

Bečka "Gospođica Julija" novija je produkcija ovog teatra, a premijeru je imala prošle godine, saopštili su organizatori Festivala.

Dan kasnije, Nacionalno pozorište Mađarske izvešće predstavu "Vojcek" u režiji Atile Vidnjanskog, a narednog dana, 12. septembra publici u Novom Sadu predstaviće se slovenački reditelj Žiga Divjak sa predstavom "Talog".

Finale 49. INFANT zaokružiće 13. septembra Srpsko narodno pozorište sa predstavom "Kafka Machine", reditelja Veljka Mićunovića.

Što se tiče pratećeg programa, na ovogodišnjem Festivalu predviđeno je javno čitanje najnovije drame Dejana Dukovskog "Poslednji balkanski vampir", nastale u vremenu kada se govori o tome kako su se neke stvari povampirile u našim društvima.

O najboljima na 49. INFANT odlučivaće žiri u kojem su višestruko nagrađivani hrvatski glumac Ozren Grabarić, ovdašnja rediteljska zvezda u usponu Sonja Petrović i mlada dramaturškinja Nikolina Đukanović.

Sve predstave 49. INFANT igraju se na sceni Srpskog narodnog pozorišta. Sve se izvode na velikoj sceni  "Jovan Đorđević", osim novosadske predstave koja se igra na maloj sceni "Pera Dobrinović".

Predstave počinju u 20 sati, osim bečke predstave koja počinje u 18 sati. Mađarsku predstavu, zbog specifičnog načina igranja - publika sedi na sceni sa glumcima, može da gleda svega 100 ljudi.

Pretprodaja karata za 49. INFANT, tokom koje će cena karte biti manja, na blagajni Srpskog narodnog pozorišta počinje od 18. avgusta. (kraj) vbr/vp

Share: