Opera na vodi

13:21 06. 09. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Željko Lučić, velika operska zvezda Metropolitena iz Njujorka, nastupiće 10. septembra u muzičkom spektaklu „Opera na vodi“ u Beogradu

Operski dragulj koji već dve sezone oduševljava opersku publiku, Verdijev „Rigoleto“ Srpskog narodnog pozorišta, biće najpre izveden 7. septembra u Novom Sadu, a zatim i 10. septembra u Beogradu na vodi.

Predstojeća dva izvođenja biće posebna, jer će se u ulozi Rigoleta, dvorske lude, naći proslavljeni bariton Željko Lučić koji je karijeru započeo upravo u čuvenom novosadskom teatru.

Slavni operski pevač i jedan od najcenjenijih srpskih baritona, koga nazivaju „verdijanskim“ jer su ga proslavile uloge u Verdijevim operama, nastupao je na mnogim scenama u svetu, među kojima se izdvajaju četiri najprestižnije operske kuće – njujorški Metropoliten, Milanska skala, Bečka opera i Kraljevska opera u Londonu. Međutim, njegovi nastupi u Srbiji su izuzetno retki.

„Opera na vodi“, jedinstveni muzičko-scenski događaj na otvorenom, održava se četvrtu godinu zaredom. Scena na platou iza Geozavoda ugostiće najuspešnije domaće izvođače, dok će se u ulozi specijalne gošće, zahvaljujući podršci Italijanskog centra za kulturu, naći Alida Berti, koja će specijalno za ovu priliku odigrati ulogu Đilde, Rigoletove kćerke.

Operski spektakl na otvorenom ove godine zajednički organizuju „Human District“,

Opera Srpskog narodnog pozorišta i Belgrade Waterfront. Ovaj muzičko-scenski događaj koji se održava na impresivnom prostoru Beograda na vodi, uz obalu Save, vremenom je postao velika turistička atrakcija koja predstavlja značajnu kulturnu svečanost kako za Beograd i Srbiju, tako i za čitav region.

Beogradsko izvođenje Verdijevog „Rigoleta“ zakazano je za subotu, 10. septembar, na platou iza Geozavoda, ekskluzivnom prostoru u okviru Beograda na vodi, s početkom u 20 časova. Ulaz će, kao i tokom prethodnih godina, biti besplatan za sve posetioce.

Generalni pokrovitelj “Opere na vodi” je Belgrade Waterfront, generalni sponzor je MTS, bronzani sponzor je DM Drogeriemarkt, a prijatelji projekta su Italijanski kulturni centar, Ministarstvo kulture i informisanja, Diline i Diline Beauty. (kraj) dep/dj

Share: