Više od 20.000 posetilaca

10:52 08. 09. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Veliki Get EXITed događaj koji je sinoć održan pred više od 20.000 ljudi u Gradskom parku u Strumici, u organizaciji EXIT tima, uz maratonski muzički program u trajanju više od 10 sati, nadmašio je sva očekivanja brojne publike, saopštili su danas organizatori.

Fenomenalnom atmosferom i energijom, uz izvrsnu posećenost koja je prevazišla kapacitet prostora u kom je događaj održan, ova je žurka parirala najvećim događajima u Makedoniji i nagovestila razmere novog Exitovog festivala čije je pokretanje planirano za sledeću godinu.

Fantastičnim nastupima domaću, ali i publiku iz Bugarske, Grčke i Srbije, oduševila su vodeća imena svetske i regionalne muzičke scene – čuvena italijanska techno zvezda Deborah De Luca, globalni hitmejker, producent i DJ Mahmut Orhan, neprikosnovena balkanska trap kraljica Senidah, jedan od najpoznatijih regionalnih DJ-eva Kristijan Molnar, kao i lokalni izvođači Dina Jashari i Drugari, 21 Vek i DJ Goce SAF & DJ Chvare (Funky Fresh).

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević veoma je zadovoljan održanim događajem u Strumici i objasnio da je Get EXITed uvod za festival koji će se održati 2023. godine.

„EXIT porodica festivala je trenutno jedna od najbrže rastućih festivalskih grupacija na svetu sa 12 festivala u sedam država. Sigurni smo da su svi preduslovi tu da i Makedonija dobije jedan veliki festival kakav zaslužuje. Iz već 20 godina iskustva rada sa Exitom, vidim da je ovde prisutna energija koja je potreba da se desi jedan takav festival“, naveo je Kovačević.

„Strumica večeras slavi, uoči velikog 8. septembra, dešava nam se divan i spektakularan događaj o kojem smo do sada mogli samo da sanjamo. Večeras u Strumici dešava se Get EXITed i ne treba trošiti reči da bi se shvatilo pravo značenje ovog muzičkog događaja“, izjavio je gradonačelnik Strumice Kosta Kostadinov.

Deo Get EXITed muzičkog spektakla bio je i svojevrsni vinsko-gastronomski program koji je predstavio najbolje vinarije i lokalne proizvođače tradicionalnih specijaliteta makedonske kuhinje.

Projekat realizovan je uz podršku Vlade Severne Makedonije i opštine Strumica, kao nastavak sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ koji je održan pre nekoliko dana u Beogradu, a u okviru projekta „Otvoreni Balkan“ koji pruža prostor za unapređenje turizma i kulturne saradnje susednih zemalja regiona.

Letnja žurka za pamćenje napravila je odličan uvod za pokretanje velikog Exitovog festivala u Makedoniji, koji je planiran za sledeću godinu i koji će postati nova važna turistička atrakcija Balkana, koja je već prve godine popunila sve smeštajne kapacitete u Strumici i okolini.

EXIT je najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope, koja pored samog Exita, koji se više od 20 godina tradicionalno održava u Novom Sadu, ima 12 svojih festivala u sedam zemalja.

Do sada je organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerti Robbie Williamsa i Madonne u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge.

Misija Exita od nastanka jeste povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i obogaćivanje kulturne ponude kroz razvoj kreativnih industrija i festivalskog turizma. (kraJ9 dep/dj

Share: