Više od 10.000 gledalaca za četiri dana

11:15 12. 09. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Posle samo četiri dana od početka bioskopskog prikazivanja, film “Sveta Petka - Krst u pustinji” pogledalo je više od 10.000 gledalaca. saopšteno je danas.

U večeri velike beogradske premijere, kojoj je prisustvovao i Patrijarh Porfirije, zbog velikog interesovanja otvorene su i dodatne projekcije u MTS dvorani, a isto se ponovilo i na premijernim prikazivanjima u Novom Sadu i Nišu.

Publika je dugim aplauzima nagradila reditelja reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića kao i glumačku i autorsku ekipu filma, radjenog po istinitoj priči i bestseleru "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović.

Posle premijernih projekcija u Srbiji, autori i glumci će u narednim nedeljama prisustvovati i prikazivanjima u gradovima Republike Srpske i Crne Gore.

FIlm “Sveta Petka - Krst u pustinji” nesvakidašnji, autorski i poetski film, predstavlja posebno bioskopsko iskustvo slike i zvuka, koje prati život pobožne mlade Paraskeve, gde upoznajemo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.

Glavne uloge su poverene Mileni Predić, Milici Stefanović, Filipu Hajdukoviću, Jadranki Selec, Branislavu Tomaševića, Danielu Siču, Andreju Šepetkovskom i Mladenu Sovilju kao i nekolicini jordanskih glumaca.

FIlm je prva srpsko-jordanska koprodukcija, podržana od Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Filmskog Centra Srbije ali i Kraljevskog filmskog centra Jordana.

Biće prikazivan samo u bioskopima, a od 8. septembra se nalazi u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona. (kraJ9 dep/dj

 
 
Share: