The Brand New Heavies u Beogradu

13:43 13. 10. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Posle rasprodatih koncerata letnje sezone Keziah Jones, Mario Biondi, Hooverphonic, Snarky Puppy i Arrested Development, produkcija inventivnih koncerata se nastavlja, a u Beograd dolazi sastav The Brand New Heavies koji će održati dva koncerta u Bitefartcafe klubu, 20. & 21. oktobra.

The Brand New Heavies nastupali su u Beogradu 2019.godine, gde su, u okviru istog serijala, održali rasprodate koncerte o kojima se i dalje priča.

Organizatori Musicology sessions serijala ove godine zakazali još dva datuma u okviru kojih će publika moći da uživa u njihovim nastupima 20. i 21. oktobra u kultnom klubu Bitefartcafe. Oni će biti treći izvođači nove sezone Musicology Sessions serijala.

Pioniri londonske „Acid jazz“ scene, The Brand New Heavies, svoju veliku ljubav prema „fank gruvu“ iz sedamdesetih godina, uspeli su da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula.

Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama koje su ušle na svetske top 40 liste, a prodali su do sada preko 2,5 miliona kopija svojih albuma.

Bend je oformljen 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan retkom tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londoni. 

Sada već poznati beogradskoj publici, vraćaju se u naš grad, donoseći dobar zvuk i dobru energiju!

Sastav je u više navrata pokazao da ima jako dobru konekciju sa srpskom publikom, a na naše pitanje sa kakvim utiscima su se vraćali iz Beograda odgovaraju:

„Masa u Srbiji nosi neku vrstu slobode koju nismo videli na drugim mestima.

Nekome to možda zvuči neverovatno, ali zaista se vidi u načinu na koji reagujete na muziku, kao i to kako uz nju plešete, odnosno način na koji uzvraćate energiju.

Način na koji su ljudi plesali na koncertu inspiriše nas da damo više. To je uzajamna stvar.“(kraj) dep/dj

Share: