Projekcije filma po simboličnim cenama

15:16 26. 10. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Povodom velikog verskog praznika Sveta Petka, u četvrtak i petak u bioskopima Roda Cineplex, Arena Cineplex, Cinegrand Rakovica, Cinegrand Niš i Tuckwood bioskopima karte za projekcije film “Sveta Petka - krst u pustiinji” će biti po simbličnoj ceni od 300 dinara, saopšteno je danas..

Film o najvoljenijoj i najpoštovanijoj svetiteljki pravoslavlja posle gotovo dva meseca prikazivanja nastavlja da privlači veliku pažnju publike, i do sada ga je pogledalo više od 80.000 ljudi.

Film „Sveta Petka - krst u pustinji“predstavlja posebno bioskopsko iskustvo slike i zvuka, koje prati život pobožne mlade Paraskeve, gde upoznajemo njen put od obične devojke do trenutka kada postaje svetiteljka.

Glavne uloge su poverene Mileni Predić, Milici Stefanović, Filipu Hajdukoviću, Jadranki Selec, Branislavu Tomaševića, Danielu Siču, Andreju Šepetkovskom i Mladenu Sovilju kao i nekolicini jordanskih glumaca.

„Sveta Petka – Krst u pustinji“ je prva srpsko-jordanska koprodukcija, podržana od Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Filmskog Centra Srbije ali i Kraljevskog filmskog centra Jordana, a snimana je sa blagoslovom Srpske Pravoslavne Crkve. (kraj) dep/dj

 

Share: