Muzička bajka „Kruna“

15:03 27. 01. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Film i tv serija „Kruna“, muzička bajka sa elementima trilera i prema rečima kreatora najveći projekat domaće produkcije u poslednjih 50 godina trenutno se snima u Beogradu, a reditelj Vasilije Nikitović kaže da će se ova priča o slavi, uspehu i ljubavi zasigurno izdvojiti, kako svojim sadržajem tako i jedinstvenim žanrom u kome muzika igra jednu od glavnih “uloga”.

„Kruna“ se realizuje u produkciji Telekoma Srbija, Kinooko filma i 100 Strong Production, a direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, Aleksandra Martinović navela je da je ovaj projekat poseban, te da još jednom potvrđuje da Telekom publici nudi najrazličitije sadržaje.

„Sigurna sam da će zbog svog kvaliteta, kako glumačkog tako i muzičkog, i ovaj projekat doživeti internacionalizaciju, budući da se naši sadržaji već gledaju na pet kontinenata širom sveta. Očekuju nas brojne nove premijere, nove sezone dobro poznatih serija i drago mi je što zajedno sa svim ovim talentovanim ljudima podižemo lestvicu kvaliteta domaće kinematografije“, rekla je ona.

Glumac Dragan Jovanović tumači jednu od glavnih uloga, po njegovim rečima najplemenitiji lik kojeg je do sada glumio.

„Tumačim lik Romana, kralja čerge. Vremenski okvir priče proteže se na preko 30 godina i za svo to vreme, kao kralj pesme i muzike, nikad svojevoljno nisam napravio nijedan zvučni zapis svog muzičkog izvođenja. Moj lik nadilazi konzervativno i odlazi u sferu autističnog u svojoj samodovoljnosti. Strog, pravičan i neosporan kao autoritet, vladam čergom zajedno sa svojom ženom“, naveo je on.

Glavna okosnica projekta, muzika bez koje bajka ne bi bila moguća, poverena je u celosti Goranu Bregoviću koji ima i glumačku ulogu, a jedan od protagonista je i poznati umetnik Rambo Amadeus.

Producent Dušan Stojaković, naveo je da je projekat naišao na podršku Filmskog centra Srbije i Telekoma Srbija, te da su sve uključene strane od početka verovale u uspešnost projekta.

„Od 19. oktobra, kada je počelo snimanje reditelj izgara za Krunu, koja je omađijala i kompletnu ekipu i zato verujem u uspeh na domaćoj, regionalnoj, a zašto da ne i svetskoj sceni“, ističe on.

Film i serija „Kruna“, okupili su bogatu glumačku ekipu među kojima se nalaze Igor Benčina, Vanja Ejdus, Sonja Kolačarić, Vuk Kostić, Stefan Bundalo, Iva Štrljić, Jana Ilić Milić, Branislav Zeremski, Gordan Kičić, Srđan Todorović, Sergej Trifunović, Petar Strugar... i prvi put na srpskom filmu glumica Una Bregović, ćerka Gorana Bregovića.

Premijera filma „Kruna“ planirana je na jesen, dok će serija biti emitovana na kanalu Superstar TV. (kraj) dep/dj

Share: