Kultura

Nagrada za ulogu u "Stricu"

Miki Manojlović glumac godine

30. 01. 2023. 16:55 | FoNet | Boris Drenča

ZAGREB - Predrag Miki Manojlović proglašen za glumca godine u Hrvatskoj a medijska nagrada „Zlatni studio“ pripala mu je za ulogu u filmu „Stric“.

Ova medijska  nagrada dodeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio.  Stručni žiri u sastavu 3-5 osoba za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika, navodi se u saopštenju producenata filma, produkcije Eclectica.

Film ''Stric” je psihološki triler u kome glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica.

Radnja filma prividno se odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica - otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u “idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film “Stric” se prikazuje na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH.

Film „Stric“ nagrađen je na festivalu u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Režiju potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima ''Tilva Roš'', ''Varvari'' i ''Oaza''.  (kraj) bdr

 

Share: