"Tar" u bioskopima

10:58 06. 03. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Posle uspeha na svetskim festivalima i premijere na Festu, film reditelja i scenariste Toda Filda "Tar" stiže i u domaće bioskope.

Nakon što je film prikazan domaćoj publici u okviru ovogodišnjeg FESTA, na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od četvrtka 9. marta. 

Reditelj i scenarista, Tod Fild, donosi nam jedinstveno filmsko ostvarenje TÁR (TÁR), priču koja na snažan i metaforičan način, predstavljajući međunarodni svet klasične muzike, govori o društvu i svetu u kome živimo.

Kejt Blančet, jedna od najboljih svetskih glumica svih vremena, tumači glavnu ulogu, prvu ženu dirigentkinju na čelu velikog nemačkog orkestra, koja snagom svog talenta i autoritetom hrabro grabi kroz život.

Za ulogu Lidije Tár, Kejt Blančet osvojila je jednu od najprestižnijih filmskih nagradaZlatni globus, a nominovana je i za ovogodišnjeg Oskara.

Film je nominovan u šest kategorija za osvajanje zlatne statuete i to za najbolji film, najbolju žensku glavnu ulogu, najbolju režiju, originalni scenario, direktora fotogradije i montažu. (kraj) dep/dj

Share: