"Cigani lete u nebo"

19:31 20. 04. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - U četvrtak 27. aprila ansambl mjuzikla Cigani lete u nebo proslaviće 350. izvođenje ove, kod publike omiljene predstave, koja se na sceni Pozorišta na Terazijama izvodi blizu 20 godina.

Iako na početku svog scenskog života ovaj komad nije bio ohrabren od strane pozorišne kritike, on je rastao i transformisao se u vrlo specifičnu energiju ansambla koji sa sve većim žarom izvodi najlepše ruske pesme Jevgenija Doge oslikavajući jednu od najpoznatijih ljubavnih priča, ali jednako baveći se pitanjem granice slobode, ponosa i društvenih normi.

Tokom gotovo dve decenije izvođenja, menjali su se i učesnici u predstavi, a najveću promenu predstava je doživela početkom 2020. godine kad su Ivan Bosiljčić i Milena Vasić nakon šesnaest godina predali uloge kolegama Nikoli Šurbanoviću, Mioni Marković i Oliveri Dragičević.

“To je najdublja ljudska priča o tome za šta je vrednije živeti i umreti: za ljubav ili za slobodu. Rada i Lojko Zobar neće da žive bez slobode, a ne mogu da žive bez ljubavi.” istakla je glumica Miona Marković dok njen kolega Nikola Šurbanović opisuje mjuzikl kao poučan a priču lao univerzalnu i da je to razlog dugog života predstave.

U saradnji sa izdavačkom kućom Sumatra, a povodom jubilarnog izvođenja ovog mjuzikla, u četvrtak 27. aprila uz kupljene ulaznice na blagajni pozorišta za predstave sa majskog repertoara, publika će na poklon dobiti knjigu „Cigani lete u nebo“.(kraj) dep/mk

Share: