"Ponovo dišem" je podstrek mladim autorima

19:43 01. 06. 2023. FoNet | DejanJeremić

BEOGRAD - Pesma "Ponovo dišem" je prva u kojoj sam kompletan autor, teksta i muzike, a i muzički sam i izvršni producent spota, izjavila je FoNetu novosadska džez pevačica Svetlana Palada koja je na svom jutjub kanalu upravo objavila spot za novu pesmu.

Akcenat je na kompoziciji, na jednostavnosti i lepoti melodije, i poenta je da se pokrene autorski rad muzičara, rekla je Palada.

"I sama sam se pokrenula u tom smeru, a pomalo mi je žao zbog toga što to nisam uradila ranije", navodi ona.

Aranžman za pesmu u pop džez maniru uradio Vladimir Nikolov koji u pesmi i svira gitaru.

Palada kaže da baš lepota kompozicije treba da ohrabri mlade da se okrenu autorskim pesmama, a da ne izvode samo obrade drugih izvođača (tzv. kavere).

"Malo je pravih autora, kvalitetnih pesama i trebalo bi da se vratimo malo više popu i da ga vratimo u mejnstrim", dodaje ona.Palada najavljuje i pesmu "Blue" do kraja godine. 

Svetlana Palada rođena je u Novom Sadu i jedan je od najprepoznatljivijih i najkvalitetnijih novosadskih ženskih vokala.

Završila je srednju muzičku akademiju, Višu pedagošku školu i odsek Džez pevanje, u klasi Madam Piano.

Muzički se usavršavala u Italiji, sarađuje sa Aleksandrom Dujinom, a prateće vokale pevala je na albumima Cece Slavković, Željka Joksimovića, Saše Vasića, Romane, Goce Tržan, Đorđa Balaševića, Sergeja Ćetkovića, Glorije, ali je njenu karijeru obeležila desetogodišnja saradnja sa Vladom Georgievim.

Osim što peva i autorski stvara, Palada radi i kao instruktor pevanja i pevanju podučava mlade talente.  

Na festivalima je osvajala brojne nagrade. (kraj) dj

Share: