Magija japanske muzike

22:14 23. 06. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Publika u Kolarcu pozdravila je sinoć gromoglasnim aplauzom virtuozno izvođenje talentovanog japanskog pijaniste Tempeija Nakamure koji vešto kombinuje muzičke stilove kao što su džez, klasika i rok, a svoj umetnički izraz naziva „istočni romantizam“.

Izuzetni Tempei je svojim jedinstvenim umetničkim izrazom još jednom uspeo da oduševi Beograd svojom energijom i približi čari japanske muzike ovdašnjoj publici.

Tokom jednoipočasovnog besplatnog koncerta, koji je omogućila kompanija Japan Tobacco International u saradnji sa Ambasadom Japana, Tempei je izveo svoje originalne kompozicije, ali i tradicionalna japanska dela dok je specijalitet bilo izvođenje japanske i srpske himne.

„Volim temperamentnu publiku, volim energiju koju razmenjujemo tokom koncerta. Prošle godine sam nastupao u Beogradu i znao sam sa kojim poletom publika ovde sluša muziku. Nadao sam se da će me ljudi opet slušati sa strašću i presrećan sam kako je prošlo, zaista je atmosfera bila nadahnjujuća“, istakao je Tempei Nakamura, nakom koncerta. 

Nakamura je, počevši od 2019. i tokom 2022. imao koncerte u doslovno svakoj državi Evrope, a poznat i po brojnim turnejama u Japanu, ali i po  svom humanitarnom radu.

Kompanija Japan Tobacco International je tradicionalno najveći korporativni promoter japanske kulture i tradicije. (kraj) dep/mk

Share: