Novi tvrđava teatar

23:12 06. 07. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jubilarni, deseti Novi tvrđava teatar biće održan od 25. do 30. avgusta u Vili Stanković u Čortanovcima, a pod sloganom “Čovek je takođe priroda”, ponudiće značajne predstave sa domaće scene i iz regiona u izboru direktorke i selektorke Vide Ognjenović.

Festivalski program počinje “Poetesom” Vide Ognjenović, koju je i režirala, a produkcija je Novog tvrđava teatra i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, prenosi portal seecult.

Najavljena je i predstava “Kabare Jugoslovenke” Narodnog pozorišta u Subotici - autorski projekat Ivana Lea Lema, zatim “Razvojni put Bore Šnajdera” Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina i produkciji

Jugoslovenskog dramskog pozorišta, te “Što na podu spavaš”, dramatizacija romana Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji SNP-a, Kazališta Gavela u Zagrebu i Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Publika jubilarnog Novog tvrđava teatra imaće priliku da pogleda i “Frankamente”, autorski projekat glumice i rediteljke Petre Blašković, u produkciji Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta u Puli, te u završnici, 30. avgusta, u čast nagrađenih, biće izvedena predstava “Neodustanje”, autorski projekat Marije Medenice. (kraj) dep/mk

Share: