"Openhajmer" obara rekorde

12:55 24. 07. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Film koji su domaći i svetski mediji već okarakterisali kao jedinstven i neponovljiv filmski spektakl „Openhajmer“ tokom prethodnog vikenda videlo je više od 28.000 ljudi, saopšteno je danas.

Film u režiji Kristofera Nolana, sa Kilijanom Marfijem u ulozi jednog od najvećih i najkontroverznijih naučnika svih vremena, oduševio je domaću i stranu publiku i pogazio rekorde.

Od trenutka kada je započeo svoj bioskopski život, 20. jula, film „Openhajmer“ do poslednjeg mesta ispunio je svaku bioskopsku dvoranu u Srbiji i Crnoj Gori.

Bez obzira na kapacitet sale u kojoj se prikazuje, za ovo filmsko ostvarenje karte su rasprodate i po nekoliko dana unapred, a gledaoci sa projekcija izlaze prepuni utisaka i samo sa pozitivnim komentarima.

Zbog toga i ne čudi da je, za samo četiri dana, sa zarađenih preko 19 miliona dinara i nešto više od 28 000 gledalaca, ovo najuspešnije bioskopsko otvaranje svih filmova u režiji Kristofera Nolana, kako po prihodu na blagajnama, tako i po broju gledalaca, na našim prostorima.

Ovi podaci nesumnjivo potvrđuju da je naša publika odavno čeznula za filmom koji nam pruža nova saznanja, koji gledaoce preplavljuje snažnim emocijama, koji je sniman na revolucionaran način i koji inspiriše u svakom pogledu.

Filmom koji je, zahvaljujući vizionarskom reditelju okupio najbolju glumačku ekipu ne samo današnjice, ekipu koja je briljantnom transformacijom, neprikosnovenim talentom i  iskonskom emocijom uspela da nas upozna sa akterima i događajima koji su prouzrokovali jedan od najvažnijih događaja u istoriji čovečanstva.

Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, film je epski triler sniman IMAX® tehnologijom, koji publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje. (kraj) dep/dj

Share: