Dve nagrade za "Čuvare formule"

11:23 13. 08. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Novi film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ osvojio je  dve  nagrade na upravo završenom filmskom festivalu u Lokarnu.

 Reditelju Draganu Bjelogrliću je uručena nagrada Varajati za najbolji film u selekciji Piaca Grande, baš kao i nagrada Zeleni leopard, koja se dodeljuje filmovima sa naupečatljivijom porukom.

Film “Čuvari formule” koji je u Lokarnu imao svoju svetsku premijeru, jedini je koji odnosi dve nagrade sa ovog festivala, a ujedno je i prvi regionalni film koji je bio prikazan u selekciji Piaca Grande.

Sa dve nagrade iz Lokarna, ekipa filma “Čuvari formule” će se već naredne nedelje pokloniti mnogobrojnoj publici na regionalnoj premijeri u okviru glavnog programa 29. Sarajevo Film Festivala.

Ovu jedinstvenu priču, rađenu po romanu profesora Gorana Milašinovića, kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića.

Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

 

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista. 

Share: