Gran pri Petru Božoviću

11:59 02. 09. 2023. FoNet | Vera Barišić

NIŠ - Za ulogu Joksima u filmu "Usta puna zemlje" Petar Božović dobio je Gran pri Naisu za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu, dok je nagrada Car Konstantin pripala Denisu Muriću za ulogu Zizija u filmu "Indigo kristal", a Carica Teodora Jovani Stojiljković za ulogu Vere u istoimenom ostvarenju, prenele su Južne vesti.

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Milošu Timotijeviću za ulogu Aljoše u trileru "Trag divljači", ali se on nije pojavio na dodeli.

Marija Pikić dobila je povelju za izuzetnu žensku ulogu, za lik Jele u filmu "Oluja", ali ni ona se nije pojavila na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeljena je Tanji Pjevac za lik majke u filmu "Manja", dok su nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu dobili Ninoslav Ćulum i Vladimir Maksimović za uloge blizanaca u filmu "Ovuda će proći put".

Nagrada za debitantsku ulogu pripala je Andreju Nježiću za ulogu Miše u filmu "Svilen konac", dok je nagradu "Milorad Mandić Manda" Radoš Bajić uručio Slobodanu Bodi Ninkoviću.

Žiri je dodelio i specijalna priznanja glumici Jani Ivanović za film "Što se bore misli moje" i glumcu Stefanu Jevtoviću za ulogu u filmu "Ko živ, ko mrtav".

Bajić se u petak uveče sa Letnje pozornice obratio glumcima koji su ove godine bojkotovali Festival i pozvao ih da se sledeće godine vrate u Niš.

Predsednica žirija, u kome su bili i Branislav Lekić i Vladica Milosavljević, Nada Blam zatvorila je Festival, a zatvaranje je tradicionalno propraćeno vatrometom. (kraj) vbr/mk

Share: