Priroda i umetnost

19:01 18. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Izložba “Priroda i umetnost” (Nature and Art), deo programa Nedelje posvećene klimatskim promenama, biće otvorena 23. septembra u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, a predstaviće radove Marije Kozomore, Adrien Ujhazi, Filipa Stefanovića, Jovana Babića i Nikole Vrzića.

Izložba okuplja grupu umetnika inspirisanih prirodom i njenim resursima, posvećenih istraživanju mogućnosti koje prirodni elementi pružaju i različitim načinima na koje ih mogu koristiti u svojim umetničkim projektima. Od ljubavi prema prirodi i nadahnuća koje od nje primaju, preko izučavanja, istraživanja i eksperimenta, pa sve do finalnog umetničkog dela i aktivnog uključivanja, stvaralaštvo tih umetnika nosilac je snažnih poruka ključnih za savremeni kontekst: volimo, čuvajmo, brinimo, naveo je KC Grad.

U okviru pratećeg programa planirana su i predavanja i radionice, a kao specijalni gost najavljen je kustos i jedan od osnivača berlinske umetničke labaratorije Art laboratory Berlin Kristijan de Luc.Deo pratećeg programa je i Veliki buvljak , najavljen za 23. septembar od 13 do 18 sati.

Izložba će biti otvorena do 7. oktobra. (kraj) dep/mk

Share: